Wanneer deze email niet goed weergegeven wordt, open dan deze email hier in je browser
26-04-18

Column 

Peter Prein had het er de eerste dag maar moeilijk mee.  Maar dank zij  een eurekamoment vond hij de oplossing.
Lees de column... 

Gelezen  

DNA als drager van computerin-formatie. Is de mens uiteindelijk weinig meer dan een ordinaire, ietwat geavanceerde computer?
Lees het artikel...


Verslaafd aan je mobieltje?? 
Lees het verslag van een lotgenoot...
 

Colofon               

 
Redactieadres:
SKOzoK ZIEzo
T.a.v. Renée Holtzer
Pastoor Jansenplein 21
5504 BS  Veldhoven
040-25 31 201

E-mail: ziezo@skozok.nl
I: www.skozok.nl 

I: https://portal.skozok.nl

(alleen voor geautoriseerde gebruikers)

Technische ondersteuning:
Harry de Laat

Volgende ZIEzo:
28 09 2012


Kopij inleveren tot uiterlijk:
dinsdag 25 09 - 09.00 uur

 

Focus voor schooljaar 2012/2013

(Door het CVB)

Zoals in de vorige Ziezo al werd vermeld, zijn we in de periode voor de zomervakantie bezig geweest met het opstellen van ons nieuwe Kompas voor dit schooljaar. Het Kompas is het jaarplan op organisatieniveau, met daarin de belangrijkste focuspunten en doelstellingen voor die periode. Het is afgeleid van het Koersplan 2010-2014.
Ook dit schooljaar zal de focus liggen op:
• goed onderwijs
• de professionele medeweker en
• de samenwerkende organisatie

Naar aanleiding van deze focuspunten zijn voor de scholen vijf doelstellingen geformuleerd, die door de directeur school-specifiek gemaakt worden. Deze doelstellingen zijn:
• Onze scholen hebben een basisarrangement, zonder risico-aanduiding van de inspectie.
Lees het hele artikel...

Mag ik me even voorstellen?


Mijn naam is Gerda Clement, 58 jaar, ik werk inmiddels 14 jaar met veel plezier op ” de Boogurt” in Budel.
Ik heb de laatste jaren voornamelijk in de bovenbouw gewerkt en ben al een aantal jaren coördinator van de bovenbouw.
Voor de zomervakantie zag ik een oproep in de Ziezo staan, waarin iemand werd gevraagd om het nieuwe Koersplan 2014-2018 mee vorm te geven en te begeleiden.
Hier heb ik op gereageerd en ik mag deze uitdaging aangaan…. en voor mij is het een grote uitdaging om samen met een werkgroep op zoek te gaan naar een manier om zoveel mogelijk collega’s een concrete inbreng te laten hebben.
We krijgen de komende tijd allemaal de mogelijkheid om mee te denken over de toekomstige koers van het Skozok, dus grijp je kans!
Wordt vervolgd…….
Gerda Clement

Bericht van de redactie


Door veranderingen in zijn werkzaamheden m.i.v. het nieuwe schooljaar, ziet Johan Saanen zich genoodzaakt zijn redactionele werkzaamheden voor de ZIEzo stop te zetten. Johan heeft zich jarenlang met grote betrokkenheid en veel plezier ingezet om de ZIEzo te maken tot een professioneel SKOzoK nieuwsbulletin, waar we met ons allen trots op kunnen zijn. Het is dan ook geheel op zijn plaats om Johan hiervoor heel hartelijk te danken en hem succes te wensen met zijn verdere werkzaamheden binnen SKOzoK.

Met ingang van deze uitgave heb ik het stokje van Johan overgenomen. Ik denk dat deze klus me op het lijf is geschreven en ik ben er dan ook enthousiast mee aan de slag gegaan. Het resultaat ligt hierbij voor jullie. Ogenschijnlijk zal er voor jullie weinig veranderd zijn en ik hoop dan ook dat eenieder met evenveel plezier als anders de ingezonden berichten uit alle SKOzoK-hoeken zullen lezen.
Uiteraard zijn reacties op deze en komende uitgaven van ZIEzo van harte welkom.

Met vriendelijke groet, Renée Holtzer.

“…pindakaas…”

(Door Theo Houben)

Als wij als gezin op vakantie gaan, nemen we altijd stroop, hagelslag en pindakaas mee. Mocht het op het vakantieadres vanwege weers- of andere omstandigheden tegenvallen, dan weten we dat het broodontbijt in ieder geval lekker smaakt.
Bij pindakaas denk ik al direct aan de heroïsche reclame van Pieter van den Hoogenband. Een motorisch onhandige teamplayer kan met pindakaas omgeturnd worden in een geniale individuele zwemmer. Deze zomer hebben we kunnen genieten van de Zomerspelen in London. Nederland is weer goed uit het water gekomen. Ranomi Kromowidjojo leek wel een waterkrachtcentrale. Ik ben benieuwd welke individuele sporter de opvolger gaat worden in de pindakaasreclame. Wordt het nu eindelijk een vrouw. Of toch Epke Zonderland, die met zijn weergaloze rekstokoefening windturbines op volle kracht kan laten draaien.
Lees het hele artikel...

 “Playing for Succes”

(Door Theo Houben)

Onze stervoetballer Roland heeft onze school verlaten. Hij stapt over naar een school voor Voortgezet Onderwijs in Eindhoven. Jarenlang zijn we er trots op geweest, dat hij bij ons op school zat. Hij is een jongen met groot talent voor Topvoetbal. Zijn persoonlijke coach van PSV dhr. Leon Smeets zorgde ervoor, dat Roland de gemiste lessen na schooltijd altijd inhaalde. Roland kwam 2 ochtenden later naar school en vertrok 2 middagen eerder, waardoor hij deel kon nemen aan de PSV-trainingen in ‘De Herdgang’. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Roland, wij wensen je veel succes op je nieuwe school. Graag hadden wij voor je vertrek nog jouw handtekening, die we in kunnen lijsten in afwachting van je definitieve doorbraak als profvoetballer.
Lees het hele artikel... 

De Buitenklas op de St Gerardus

( Door Irene Bremmers)

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Afgelopen 2 weken was het mooi weer en hebben we met de kleuters weer volop kunnen genieten in onze buitenklas.
De kinderen sjouwen met emmers water van de pomp naar de zandbak maken in de zandbak kanalen, een stuwmeer en metselen met stenen en nat zand een huis.
Spelenderwijs leren ze rekenbegrippen en samenwerken.
Op de stam van een boom is een groepje aan het barbecueën. Stukjes schors zijn het vlees en takjes zijn worstjes. Ik zie veel spelfantasie en samenspel.
Op de zandplaats wordt gevoetbald. Kinderen met veel bewegingsdrang hebben de ruimte om te bewegen.
Inmiddels kan ik de kinderen observeren of samen met een kindje dat net op school is iets doen in de tuin. Het is een genot om te mogen werken met kinderen op een school waar zoveel ruimte en natuur is.
Lees het hele artikel...

Nieuwe websites voor SKOzoK scholen

(Door Mart Kuijpers)

Zowel interne als externe communicatie wordt bij SKOzoK belangrijk gevonden. Daarom wordt er op dit moment door SKOzoK ICT druk gewerkt om alle scholen te voorzien van een nieuwe website. Bij de ontwikkeling van de website is uitgegaan van standaardisatie met behoud van de eigen identiteit van de school. Met de nieuwe website krijgt iedere school een eigentijdse uitstraling en is verder gekozen voor gebruikersgemak voor directies , leerkrachten en ouders.
SKOzoK ICT heeft hierbij dankbaar gebruik gemaakt van Charlotte Reddingius , studente aan de Fontys school voor journalistiek. Zij leverde een aantal belangrijke teksten en ideeën aan voor de schoolwebsites. Hans Terpstra, ex SKOzoK directeur, is nauw betrokken bij de implementatie van de diverse schoolwebsites.
Lees het hele artikel...

Het P-centrum: Goed systeem, geen financiële rompslomp en 99 procent vervangen


Zoals jullie weten werkt SKOzoK sinds afgelopen schooljaar samen met collega-bestuur Veldvest met een nieuw systeem voor vervangingen van onze leerkrachten, het zogenaamde P-centrum. Voor onze medewerkers heeft het systeem een hoop voordelen: het neemt veel minder kostbare tijd in beslag, geen financiële rompslomp en minder vervangers voor één groep van de vaste leerkracht.
Ideaal
“Voor mij is het P-centrum ideaal, want het scheelt me enorm veel werk”, vertelt Loes Luijks enthousiast, administratief medewerker op de Christoffelschool en de Drijfveer. “Vroeger kreeg ik om zeven uur ’s ochtends telefoon van een leerkracht. Dan begon ik als een gek alle vervangers te bellen. Nu zet ik mijn computer aan, verstuur het verzoek, start ik de mail op en zie ik wel of het P-centrum iemand gevonden heeft.” Directeur Ben van Dooren van Agnetendal en Sint Martinus beaamt dit. “Je krijgt na het invoeren van de ziekmelding meteen een aanvraagbevestiging. Meestal heb ik binnen tien minuten een bericht terug welke vervanger onze kant op komt. Dat scheelt een hoop onrust.”
Lees het hele artikel...

Nieuwe coördinator van het P-centrum

(Door Debby de Hart) 

Graag stel ik mezelf even aan jullie voor. Mijn naam is Debby de Hart en ik ben maandag 13 augustus begonnen als nieuwe coördinator van het P-centrum. Ik ga de werkzaamheden van Lieke Halmans overnemen. 

Ik heb 14 jaar gewerkt als (senior) consultant bij een detacherings-/werving & selectiebureau voor hoger opgeleiden. Na deze periode was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging en ik ben blij dat ik deze binnen SKOzoK heb kunnen vinden. De eerste indruk, na de week één, is erg positief en ik heb er ontzettend veel zin in! 

Ik ben 38 jaar en woon in Waalre. Ik ben getrouwd en heb
2 dochtertjes van 1 en 3 jaar. 
Voor zover dat nog niet is gebeurd, hoop ik binnenkort persoonlijk kennis te maken met jullie. 
Op naar een prettige samenwerking! 

Groetjes Debby

Even voorstellen……


Mijn naam is Marjolein Rijntjes en per 1 september 2012 kom ik het P&O team van SKOzoK versterken.
Ik wil iedereen de komende maanden graag persoonlijk ontmoeten, maar voor nu even een korte introductie. Ik ben geboren en getogen onder de rook van Rotterdam en kom uit een onderwijsnest. Beide ouders zaten in het onderwijs dus vroeger wilde ik niets liever dan me afzetten tegen het onderwijs. Na mijn studie Organisatiewetenschappen in Tilburg ben ik gaan werken voor een adviesbureau binnen de publieke sector. Ik heb in die tijd veel van Nederland gezien en heb in verschillende organisaties in de keuken kunnen kijken. Na een jaar of vier heb ik de overstap gemaakt naar gemeenteland en daar heb ik met veel plezier gewerkt als P&O adviseur. Omdat ik graag ook een ander werkterrein wil verkennen, heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ik vind het een enorme uitdaging om SKOzoK en al haar medewerkers te komen versterken!

“…Prowise touchscreen digibord.”

( Door Theo Houben)

Als je door ons schoolgebouw loopt dan word je gewoon blij. Het is niet, dat we al in een nieuw schoolgebouw zitten, maar we hebben in elke klas een Prowise touchscreen digibord. Met toestemming van het College van Bestuur ( Ingrid Sluiter en Carlo Segers) hebben we 22 digiborden aangeschaft.
Trots liet ik in de tweede schoolweek aan potentiële nieuwe ouders en hun tweejarig zoontje onze school zien. Langs de lokalen van de kleutergroep lopende, zei ik: “Kijk, in deze gezamenlijk hal hangt nog een ouderwets digibord met beamer.” Waarop de man tegen zijn vrouw zei: “Hoor je wat hij zegt, een ouderwets digibord met beamer.”
In de grote vakantie zijn Prowise medewerkers drie dagen bezig geweest met het ophangen en gebruikersklaar maken van de nieuwe touchscreen digiborden.
Lees het hele artikel...
Wanneer je vragen hebt over Ziezo, mail dan naar ziezo@skozok.nl